Bouw mee aan de grootste latin community van Europa!

Investeer in de toekomst en word mede-eigenaar van Papi Chulo.

Word mede-eigenaar

Wij willen groeien en daarom geven wij onze community de kans mede-eigenaar te worden van ons bedrijf. Door te investeren word je mede-eigenaar en deel je mee in de groei van Papi Chulo. Groeit de waarde van ons bedrijf? Dan groeit de waarde van jouw aandeel. Hierover lees je meer in de veelgestelde vragen en ons plan.

Je kunt er nu als één van de eerste bij zijn door jezelf aan te melden voor de reservering. De eerste 48 uur zijn exclusief voor jou om te investeren als we live gaan!

De geplande live datum waarop jij je gereserveerde aandelen kan verzilveren is op 19 december. Vanaf 21 december hebben ook mensen die geen aandelen gereserveerd de mogelijkheid om in Papi Chulo te investeren.

Hoe het begon

Papi Chulo bestaat sinds 2018. Nadat oprichter Daniël Kingma een documentaire zag over Zuid-Amerika wilde hij de latin feel good vibes naar Nederland halen. Mensen verbinden door muziek, op een plek waar iedereen welkom is.
Sinds de start is Papi Chulo in vijf jaar uitgegroeid tot een begrip in de Benelux. Latin & Caribbean events in alle grote steden met uitstapjes naar Duitsland, Spanje, Colombia en Frankrijk.

Groeiplannen

Het tijd voor de volgende stap! We gaan van kleinschalige feesten naar grote events. In 2023 starten we met drie outdoor festivals organiseren, waar we meer twintigduizend bezoekers verwachten. Het doel is dit uit te bouwen naar België en Duitsland en jaarlijks tachtig tot honderdduizend liefhebbers van de ‘latin culture’ te mogen verwelkomen op Papi Chulo.

Onze missie

Onze missie is om de grootste Latin & Caribbean community te worden van Europa! Festivals in vijf landen, bouwen aan online platforms, bijdragen aan ontwikkeling in Zuid Amerika… de wereld een stuk kleurrijker maken.

Wij willen deze reis samen met jou maken. Onze missie wordt jouw missie. Je wordt onderdeel van de community. Samen met jou, de artiesten, leveranciers, bezoekers en partners kunnen we onze impact vergroten.
Investeer mee in de toekomst en word mede eigenaar van Papi Chulo.

Wat gaan we met het geld doen

Met de financiering wil Papi Chulo echt opschalen. De doelstelling is om €300.000,- aan investeringen op te halen bij onze community. Deze investering willen we gebruiken om de festivals van 2023 uit te bouwen, ons team te versterken en onze brand awareness te vergroten. Met deze investering kunnen we de grootste latin community van Europa worden!

Hoe kan ik investeren?

Deze funding campagne is een investering in het eigen vermogen van Papi Chulo waardoor investeerder mede-eigenaar worden van het bedrijf. We gaan certificaten van aandelen van Papi Chulo B.V. uitgeven die beschikbaar worden gesteld voor onze community. In deze campagne zijn we van plan om €300.000 op te halen in ruil voor circa 10% van Papi Chulo B.V.. Dit staat gelijk aan 6000 certificaten van €50,- per stuk. Omdat we zoveel mogelijk mensen binnen onze community als mede-eigenaar willen hebben, kan je al meedoen vanaf €100 (2 certificaten van aandelen).

Wij bieden leuke extra’s voor iedere mede-eigenaar! Zo ben je als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, bieden we kortingen op tickets en merchandise en hebben we jaarlijks een speciaal event voor mede-eigenaren!

Als je €1000,- of meer investeert ontvang je ook een Gold Card (Lifetime free entrance Papi Chulo)

v.a. €1000,- (20 certificaten) 1 Gold Card 

v.a. €2500,- (50 certificaten) 3 Gold Cards

v.a. €5000,- (100 certificaten) 5 Gold Cards + Merchandise

Administratie en afhandeling van de investeringen vindt plaats op het platform Bondex. Hierover sturen we je binnenkort meer info per mail.

Veelgestelde vragen

Wat is de missie van Papi Chulo?

Onze missie is om de grootste Latin & Caribbean community te worden van Europa! Festivals in meerdere landen, bouwen aan online platforms, bijdragen aan ontwikkeling in Zuid Amerika…de wereld een stuk kleurrijker maken.

Wij willen deze reis samen met jou maken. Onze missie wordt jouw missie. Je wordt onderdeel van de community. Samen met jou, de artiesten, leveranciers, bezoekers en partners kunnen we onze impact vergroten.

Waarom verkoopt Papi Chulo een deel van zichzelf? En waar gaat dit geld naartoe?

Wij verkopen een deel van onszelf, omdat wij de Papi Chulo family groter willen maken en zo onze community mee willen nemen in onze groei. Wij willen €300.000,- ophalen om onze toekomstplannen te realiseren door middel van:

  • Voorfinanciering festivals 2023;
  • Uitbreiding personeel en kantoor;
  • Versterken brand awareness.

Hoe is de bedrijfswaardering van Papi Chulo B.V. tot stand gekomen?

De bedrijfswaardering is opgesteld door onze adviseurs en specialisten. Wij vinden het belangrijk hier veel aandacht aan te besteden om jou, als investeerder, een duidelijk en transparant beeld te geven. De waardering presenteert de waarde van de onderneming op dit moment. De waarde van Papi Chulo B.V. is berekend aan de hand van hoe publieke transacties (van beursgenoteerde) bedrijven tot stand zijn gekomen en hoe deze zich verhoudt tot de gerealiseerde omzet en korte-termijn omzet van Papi Chulo B.V. Daarnaast is de ‘discounted free cash flow’ methode toegepast op de businesscase van Papi Chulo B.V. voor de komende vijf jaar. Het gemiddelde van deze waardering vormt de uitkomst voor de waardering van Papi Chulo B.V. De pre-money waardering van het eigen vermogen van Papi Chulo B.V. is vastgesteld op €2,7 miljoen.

 

Wil je meer weten over de waardering? Download de bedrijfswaardering hier.

Wanneer kan ik certificaten kopen en wat gebeurt er zodra ik certificaten heb gekocht?

De certificaten zijn beschikbaar 19 december 2022 afhankelijk van of jij jouw aandelen hebt gereserveerd, heb je twee dagen de tijd om je reservering te verzilveren. Daarna zal het voor iedereen mogelijk zijn om certificaten te kopen. De verkoop van certificaten verloopt via Bondex Private Markets.

Hoe zit het met de belastingdienst?

De waarde van de certificaten valt in Box 3 (vermogen). In box 3 geldt een zogeheten heffingsvrije vermogensvoet van minimaal € 50.650 in 2022 (en € 101.300 als je een fiscale partner hebt). Zie ook deze link. Als de waarde van de certificaten boven het heffingsvrije vermogen uitkomt, zul je hier belasting over moeten betalen. Dit is 30% over het gemiddelde rendement. Hoeveel het gemiddelde rendement is, hangt af van in welke schijf je met jouw vermogen valt (dat boven het heffingsvrije deel uitkomt).

 

Op de site van de Belastingdienst vind je hier meer over.

Hoe hoog is het rendement?

Allereerst, rendement is nooit vooraf te bepalen. Maar door mede-eigenaar te worden zijn er twee manieren om rendement te behalen op een investering. De eerste is door dividenduitkering en de tweede is de winst bij eventuele verkoop van jouw certificaten. De hoogte van het dividend wordt elk jaar na vaststelling van de jaarcijfers bepaald. Het bestuur en de aandeelhoudersvergadering van Papi Chulo B.V. kiest of de winst wordt uitgekeerd of wordt terug geïnvesteerd in het bedrijf.

 Wanneer jij jouw certificaten voor een hogere prijs verkoopt dan dat je ze hebt gekocht is er rendement behaald op je investering. Dit kan plaatsvinden als een grote investeerder jouw certificaten koopt, Papi Chulo B.V. wordt overgenomen door een ander bedrijf wat jouw certificaten koopt of wanneer Papi Chulo B.V. besluit om jouw certificaten terug te kopen.

Kan ik ook investeren vanuit mijn bedrijf? En, hoe werkt dat dan belastingtechnisch?

Dat kan zeker. Maak een gebruiker aan en registreer je op het platform als een zakelijk investeerder. Betaal bij de investering met jouw zakelijke bankrekening en je hebt een succesvolle zakelijke investering gedaan.

 

Belastingtechnisch hangt het van je situatie af. Algemeen genomen is de opbrengst van je belegging belastbaar binnen de vennootschapsbelasting. Zowel ontvangen dividenden als gerealiseerde meerwaarde vormen belastbare inkomsten voor de B.V. en worden belast met vennootschapsbelasting. Deze vennootschapsbelasting bedraagt in 2022 15% tot een winst van € 395.000, daarboven 25,8%.

 

Bij de uitkering van de dividenden wordt dan ook voorheffing ingehouden die als voorschot op de verschuldigde vennootschapsbelasting verrekend kan worden.

Hoe doe ik mijn administratie als ik investeer als persoon of vanuit een bedrijf?

Voor je eigen administratie, ontvang je direct na aankoop een bewijs van investering. Daarnaast biedt Bondex Private Markets de mogelijkheid om op ieder moment van de dag een export te draaien van jouw transactie(s).

 

Op 1 januari van het ieder nieuw jaar kun je ook een jaaroverzicht exporteren vanuit het platform. Dit biedt een overzicht van het aantal certificaten dat je bezit en tegen welke waarde jij deze certificaten bezit. Deze informatie kan voor je eigen administratie of voor de belastingaangifte gebruikt worden.

Wat zijn de toekomstplannen van Papi Chulo?

Papi Chulo heeft de afgelopen jaren voet aan de grond gekregen in de latin scene door het organiseren van een groot aantal clubshows in Nederland, België en Duitsland. Hiermee is Papi Chulo een van de grotere partijen met betrekking tot het organiseren van Latin dance events. Vanaf 2023 wil Papi Chulo het aantal kleinschalige clubshows afschalen en zich focussen op het uitbreiden naar festivals en het organiseren van grote club-evenementen in Nederland, België en Duitsland.

Wat koop ik nou eigenlijk?

Je koopt een certificaat van aandeel in Papi Chulo B.V. van Stichting Administratiekantoor “Papi Chulo” (STAK Papi Chulo) in oprichting. Dit certificaat mag je zien als een aandeel. Na het kopen van certificaten ben je economisch mede-eigenaar van Papi Chulo B.V., heb je recht op dividend (winstuitkering) en kan je profiteren van een waardestijging van de certificaten. STAK Papi Chulo beheert de certificaten van Papi Chulo B.V.. Papi Chulo B.V. is de holding- en licentie-maatschappij die weer 100% eigenaar is van Papi Chulo Events B.V., welke als werkmaatschappij de clubshows en festivals organiseert. Dit betekent dat je als investeerder dus mee-investeert op het hoogste niveau binnen de juridische structuur van Papi Chulo B.V

Een certificaat van aandeel is een economische participatie en investeerders c.q. certificaathouders zijn uitgesloten van stemrecht. De certificaten van aandelen worden aangeboden en verhandeld via de omgeving van Papi Chulo op het platform Bondex Private Markets (www.bondex.io).

Hoeveel zijn de certificaten van Papi Chulo B.V. waard?

Papi Chulo B.V.heeft als doelstelling om €300.000,- op te halen in deze funding ronde. Hiervoor worden 6000 nieuwe certificaten van aandelen uitgegeven met een prijs van €50,- per stuk in ruil voor ca. 10% van het belang in Papi Chulo B.V.. Een investering van €5.000,- staat dus gelijk aan 100 certificaten. Investeren kan vanaf €100,-, oftewel het aanschaffen van twee certificaten.

Is het mogelijk mijn certificaten weer te verkopen?

Wanneer jij certificaten koopt, zit er een zogeheten ‘lock-up’ periode op van 24 maanden. De verkoop van certificaten is dus mogelijk vanaf 19 december 2024. Vanaf dat moment kan jij je certificaten buiten een marktplaats verkopen aan een derde.

Over de verkoop van certificaten rekent Bondex Private Markets transactiekosten van 0,5% over de totale verkoopsom aan jou, als verkoper en 0,5% aan de koper.

Valt de sharefundingronde onder de Nederlandse wet?

Ja. Stichting Administratiekantoor “Papi Chulo” is in oprichting bij Field Fisher notarissen en valt onder de Nederlandse wetgeving. Papi Chulo B.V. is een Nederlandse entiteit welke geregistreerd is bij de kamer van koophandel onder kvk-nummer 77334736. De funding ronde van Papi Chulo wordt aangemeld bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Dit document is terug te vinden in de omgeving van Papi Chulo op het platform Bondex Private Markets zodra de certificaten beschikbaar zijn. Lees dit document goed door voordat je definitief investeert!

Moet ik als koper kosten betalen om een certificaat te kopen?

Nee. Het Bondex platform rekent 2% transactiekosten over de sharefundingronde. De verkoper, in dit geval STAK Papi Chulo, betaalt deze transactiekosten. Jij, als koper, betaalt dus geen transactiekosten of emissiekosten.

Als je besluit om jouw certificaten te gaan verkopen, betaal jij als verkopende partij de transactiekosten. Dan betaal je 0,5% per transactie over de verkoopsom wegens de administratieve afhandeling. De koper betaalt ook 0,5%.

Als ik investeer in Papi Chulo B.V., ga ik dan verplichting aan en ben ik mogelijk ooit ergens voor aansprakelijk te stellen?

Een certificaathouder is te allen tijde uitgesloten van aansprakelijkheid. Als investeerder in Papi Chulo B.V. kan je dus nooit aansprakelijk gesteld worden voor beslissingen die Papi Chulo B.V. in het verleden heeft gemaakt of in de toekomst zal maken. Hetzelfde geldt voor beslissingen die de nog op te richten STAK Papi Chulo zal maken in de toekomst

Reserveer